Skip to main content

Museum ’t Oude Slot sluit zich aan bij de Kempencollectie

Welkom Museum ’t Oude Slot!

De Kempencollectie kent een nieuwe deelnemer die we graag aan onze online bezoekers voorstellen. Eind 2022 heeft Museum ’t Oude Slot uit Veldhoven zich bij het regionale samenwerkingsverband aangesloten. De sterke betrokkenheid van het museum stemt de collectiebeheerders positief over een nog betere ontsluiting van het gezamenlijke erfgoed in de toekomst.

Museum ’t Oude Slot heeft de afgelopen jaren een grote vernieuwingsslag gemaakt. Belangrijke publiekstrekker in de tuin van het museum is het Collectiehuis, dat als een open depot is ingericht en waar je op zolder een grote verzameling volksprenten uit de zeventiende tot en met begin twintigste eeuw kunt bekijken. Een inspiratiebron voor velen! Hun digitale schatkamer valt voortaan ook te raadplegen via ons gezamenlijke digitale platform. Ga zeker eens gratis grasduinen tussen de ruim 6500 bijzondere erfgoedobjecten uit de Veldhovense museumcollectie!

Datum: 25-10-2023

Op de foto hieronder is de collectie volksprenten van het museum te zien. Daaronder is het exterieur van het museum te zien.