Skip to main content

Bijeenkomsten Kempencollectie

De maandelijkse bijeenkomsten van de Kempencollectie

De basis van de Kempencollectie staat. De website is in de lucht en onze collecties zijn gezamenlijk doorzoekbaar. En we hebben een nieuwe deelnemer mogen verwelkomen: Museum ’t Oude Slot uit Veldhoven. We zitten niet stil. Dat blijkt ook uit onze bijeenkomsten met de collectiebeheerders van alle deelnemers. We komen trouw bijna iedere maand bijeen om de voortgang te bespreken. Wat moeten we nog doen om de Kempencollectie naar een hoger plan te tillen? Waar lopen we tegenaan bij het beheer? En nog veel meer van dit soort vragen wordt daar besproken.


Iedere keer zijn we te gast bij een andere deelnemer en kunnen dan meteen even in de keuken kijken. Erg leerzaam, iedereen heeft weer andere uitdagingen en vaak ook mooie oplossingen waar we met zijn allen van kunnen leren. 


Maar niet alleen bij de eigen deelnemers gaan we op bezoek, we maken ook wel eens een uitstapje naar een ander museum of heemkundekring in de Kempen. Zo hebben we al eens vergaderd bij de Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene in de generaal-majoor de Ruijter van Steveninckkazerne in Oirschot en de laatste vergadering vond plaats in het Huis van Waalre waar Waalres Erfgoed is gehuisvest. Zij maken beide ook gebruik van collectieregistratiesysteem Memorix Maior, net zoals de deelnemers van de Kempencollectie.

Datum: 8-11-2023

Cultuurhuis Bergeijk

Collecties bekijken

Cultuurhuis Bergeijk

Deelnemers Kempencollectie